Nu siger jeg lige noget: Måske man skulle overveje, om man kunne blive bedre til at bruge de efterretninger, man allerede har, frem for vilkårligt at udvide indsamling af oplysninger om borgerne ved at iværksætte et 24:7:365:overvågningssamfund. Hvis man nu havde tænkt sig om, istedet for at sætte en ung, letpåvirkelig, voldskriminel, angiveligt psykisk ustabil mand (som reelt hørte hjemme på en lukket psykiatrisk afdeling) i fængsel sammen med en islamistisk fundamentalistis…k svovlprædikant, så kunne attentaterne være undgået. Vi skal beskytte borgernes retssikkerhed, og værne om, at man er uskyldig til det modsatte er bevist, men vi behøver ikke være naive! Hvorfor sørger man ikke for at en radikal prædikant ikke får mulighed for at prædike og påvirke sådanne svage sjæle? Hvorfor undersøger man ikke, om en voldsdømt fange er klar til at blive lukket ud i samfundet, før man slipper ham fri? Og hvorfor sætter PET ikke ind med overvågning af sådan en fyr med det samme, når fængselspersonalet har påpeget en potentiel risiko? Et andet eksempel er Peter Lundin. I USA havde han siddet fængslet for mordet på sin egen mor – og man udviste ham efter afsoning ( fordi han var for syg i hovedet selv til det amerikanske samfund!!!) og han blev sat på et fly til DK under heftige sikkerhedsforanstaltninger. Og han fik det skudsmål med, at hvis nogen fortjente prædikatet ‘stjerne-monster-psykopat’, var det ham! I DK blev han sat på fri fod – han havde jo udstået sin straf … Ingen overvågning! Mindre end et halvt år efter havde han dræbt tre mennesker og skåret dem i skiver… Det synes som om diverse efterretningstjenester har mere brug for at lære at tolke de efterretninger, de allerede har, end for at indhente flere efterretninger, som de ikke kan overskue….