Når jeg hyler sådan over torsdagens resultat, er det ikke bare udtryk for, at jeg er en dårlig taber, men så er det fordi, de to store tabere af valget, nemlig klimaet og den 3.verdens fattige, begge er nogen, der vil komme til at slå igen – og det vil ikke vare længe. Det nye flertal er skide ligeglade med klimaet – hvis man kan tjene en krone på at gødske mere nu, så skidt være med at vores børn kommer til at dø af a…t drikke vandet. Og ved at behandle flygtninge – både fra de krige, vi har startet eller været med i, og fra de fattigdomsproblemer, vi har været med til at skabe, – så ringe, som der bliver lagt op til – puster vi til det brændende had, som folk fra Mellemøsten, Afrika og Østen (med rette) nærer mod os. Hvis de, når de kommer til os i nød og banker på – bliver kynisk afvist – så bliver resultatet, at de holder op med at banke på – eller rettere at de banker på med kanoner og våben – vi ser det allerede i form af terror – men en verdenskrig mellem de fattige i syd (ja – og de fattige blandt os selv) og de rige i nord ulmer i horisonten. Den aftrædende regering var ikke meget bevendt på de områder – men lidt grønnere var de da – og de benægtede i det mindste ikke den globale opvarmning eller at en grøn omstilling er nødvendig – nu! Vi kan ikke vente fire år på at få en anden klimapolitik – og hvis vi strammer skruen yderligere i den måde, vi behandler de fremmede, som kommer til os, på, så bliver de så desperate, at de vil sparke døren ind og slå os ihjel (og vi i Vesten har jo været flittige til at levere våben til hele kloden – så de skal nok få fat i dem). Hvis du ikke vil dele – så tager jeg det hele! De er mange, dernede og deres lande bliver mere og mere ubeboelige på grund af klimaforandringer – hvad enten de er menneskeskabte eller ej. Hvis vi handler nu, kan vi måske nå at forhindre katastroferne – men i går sagde et flertal af danskerne nej til at handle.