De snakker og snakker og røven går – og imens dør folk omkring dem

Vi bliver nok nødt til at overveje, hvordan vi taler om politik i fremtiden – for vi har ikke en politisk debat i dette land – vi klapper dem på ryggen, der mener det samme som os, og så kalder vi de andre for idioter. Sådan er jeg også selv – men hvis vi skal rykke os ud af børnehaven, må vi gentænke det – og det skal vi, for vi står over for nogle problemer, der kræver, at vi arb…ejder sammen, hvis vi skal løse dem. Så når man møder en med en anden observans skulle man måske starte med, at få dem til at fortælle, hvad de synes, er det gode ved deres valg og så prøve med venlighed at spørge ind til de enkelte punkter – om man kan tænke anderledes om det. (Og måske kan man også selv komme til at tænke anderledes om nogen ting – eller man kan måske mødes uden våben i ingenmandsland – hvor sandheden bor) Når det kommer til stykket er det nok de færreste, der køber hele partipakken – (hvis partiet har en) – men genstridigheden stiger gerne i takt med modstanden mod argumentet – og jo mere skinger kritikken bliver, jo mere indædt holder man fast i sit eget.

men jeg mangler opskriften på en sober og anerkendende debatform